Túl az agy hullámhosszán

Bármit gondolsz és bármit hiszel, minden pillanatban neked lesz igazad. Életed ugyanis a megerősítéseid által válnak valósággá. Nem is hinnéd, de ha tudatosan gondolsz az elmédben zajló eseményekre, akkor azokat felhasználhatod teremtésre, hiszen minden egyes megerősítéseddel ezt teszed. Vagy kiküszöbölsz vele valamit, vagy megvalósítod azt. Mindig te döntesz, éppen ezért te is alakítod az életed!

Túl az agy hullámhosszán – 2. nap

Mindent elkövettem annak érdekében, hogy leszámoljak függőségemmel. A döntés megszületése után ez már a harmadik nap és úgy érzem kezd elmúlni a gyilkolásig elmenő zombi éhségem a cigi után. Kiváló teszt elé állítottak és állítottam saját magamat is.

Az elvonási tüneteket pusztán csak a test idézte elő, a léleknek semmilyen szerepe nem volt ebben a játszmában. Ő egyszerűen csak figyelt. De az egó természetesen ott csücsült végig a vállamon és megállás nélkül sugdosta a fülembe, hogy: egy szál még nem a világ. Csak bátran! Legalább nem leszel ilyen ideges. Úgysem lehet lerakni egyik pillanatról a másikra, hiszen ez egy kémiai folyamat.

De! Csak így lehet. Az egó kis vörös krampuszát teljes mértékben kizártam látóteremből, hiába szurkálta arcomat hegyes vasvillájával. Nem érdekelt. Illetve nagyon is, de egyszerűen nem rá figyeltem, hanem céljaimra. A fókuszom azon volt végig és azon van most is. Ugyan felfedeztem egy emésztési problémát, ami a reggeli dohányzás megvonásától alakult ki, de biztosra veszem, hogy már ez is csak a múlt és egészségem soha nem látott pozitív formának örvend már a napokban. A különböző illatokat például már érzem. Megdöbbentő, hogy három nap után ekkora változást vagyunk képesek elérni, pusztán egy döntéssel. És ez csak három nap! Mi fog történni fél év múlva? Vegyük csak elő azt a cél listát és kezdjük kipipálni az elért eredményeket! Bátran!

Úgy érzem legyőztem önmagamat! Sőt, úgy érzem számomra nincs akadály! Úgy érzem bármire képes vagyok, mert gondolataim ereje képesek manifesztálni azt a képet, amit megjelenítettem elmémben. Hittem magamban, megerősítettem a vágyaimat és most kézzel fogható bizonyítékkal folytatom életem teremtését. Ez csodálatos érzés.

Persze sokan lesznek, akik ezt olvasva úgy gondolják majd, hogy ez a pozitív hozzáállás és életszemlélet egyfajta nem működő fölösleges ömlengés, ami már önmagában egy megerősítés, tehát nem meglepő, hogy nem működik, ha nem is hisz magában az illető. Ugyanis gondolatával és kijelentésével önmagát is bírálja. De vajon miért tesz ilyet magával valaki? Ezen is sokat gondolkoztam már, de ennek kifejtése kerüljön egy másik alkalomra!

Kettétört egó

Céljaim megvalósításában eddig egyedül csak az egó hátráltatott. Nem is lehet rá haragudni, hiszen neki ez a dolga. Ha ő nem lenne, akkor ingyen megkapna mindenki mindent, abból egyrészt pedig óriási káosz alakulna ki, másrészt pedig a lélek sem fejlődne, nem tapasztalná meg azt, ami egyébként feladata lenne. Jelenleg a tudatos döntés győzedelmeskedett az egó felett, amit a manifesztáció fog követni. Most minden kreatív energiámat ebbe a tevékenységbe teszem és anyagot kezdek gyűjteni forgatókönyvemhez.

Az említett tapasztalatok mellett azért hiszem, hogy mindenkinél jobban képes vagyok rá, mert van KÉPem róla. A fejemben tisztán látom a történetet, a két főszereplő karakterét, az utolsó snittet. Ezt csak ki kell dolgozni, amiben Syd Field hatalmas tanítóm lett. Elképesztő olvasni, hogy min ment keresztül, kikkel találkozott és miket csinált, hogyan érte el a sikert és az önmegvalósítást. Javaslatait beépítem a munkámba és el tudom kezdeni felépíteni azt a világot, amit másnak is szeretnék megmutatni. Hiszen mi magyarok, annyira különlegesek vagyunk, hogy különlegesen maradandót is vagyunk képesek megalkotni. Valakinek ennél még több is megadatott, bízom magamban annyira, hogy ezt még ennél is különlegesebben alkothatom meg.

A Mátrix kétely leküzdése

Sokan vélekednek úgy, hogy egy mesterséges valóságban élünk, így minden, amit látunk, hallunk, érzékelünk, az egy nem létező világ, egy program eredménye csupán. A Mátrix trilógia ezt zseniálisan szemlélteti velünk, azonban van itt valami, ami ezen is túlmutat. Mégpedig a mesterséges intelligencia, ami már mindenki otthonában ott van, valamilyen eszköz vagy kütyü formájában és ebből egyre több és több létezik.

Sokan nem tudják, de a Mátrix megjelenése előtt készítették el a 13.emelet c. filmet, amiért plusz millió dollárokat fizettek, hogy a trilógia megjelenéséig még véletlenül se mutassák be a mozikban. Érthető, ugyanis hasonló a film elrendezése és kísértetiesen egybehangzó a két film üzenete is, azonban egy dologban mégis más. A 13. emelet mondanivalója sokkal több volt, mint a Mátrixé.

A történet szerint a jelen világunk két zseniális professzora egy igen összetett számítógépes rendszerrel létrehozott egy 20-as évekbeli világot, amelybe tetszőleges időtartamra el tudtak utazni mentálisan. Ezt a tudatuk a másik világban tökéletesen valóságosnak hitte, azonban a végén kiderül, hogy a két professzor az egyetlen intelligencia, akik maguk is létrehoztak egy mesterséges világot. Bónuszként azt is megtudjuk, hogy végtelen ilyen világ létezik és már senki nem tudja hol van az igazi valóság.

Az agyunk is éppen ezt teszi, megpróbál elhitetni velünk dolgokat, még akkor is, ha az nem is létezik, nincs is ott. A tudatosság azonban képes ezen felülkerekedni és képes a gondolatok rezgéseit túljuttatni saját hullámhosszán. Pontosan ennek a folyamatnak az eredménye a manifesztáció, a teremtés. A bennünk lévő vágyak és célok akkor kerülnek át a fizikai valóságba, ha azokat újra és újra megerősítjük gondolataink által. Én ezt teszem, hiszen erős hittel tudom, ez az egyetlen járható út önmegvalósításunk elérésére. Hiszen fejben dől el minden.

 

Borítókép: maxpixel.net