Nulladik nap

Ahogyan nincs a világon két egyforma ember, úgy nincs két egyforma élet, élethelyzet, cél és vágy sem. Egy dolog azonban mindenkit végigkísér: az adott körülmény, amit vagy feladatként old meg, vagy tragédiaként könyvel el megtapasztalója.

Az Önmegvalósítás kategóriáját azzal a céllal hoztam létre az oldalon, hogy bebizonyítsam állításomat és hogy részesei lehessünk egy élő kísérletnek, amelyet napló formájában fogok közzé tenni minden nap. A végére érve tisztán láthatóvá válik majd, hogy sorsunk kovácsa valójában mi magunk vagyunk, vagy csak illúzió volt minden, amit eddig valóságnak hittünk?

Nulladik nap

Másfél éve hagytam ott végleg alkalmazotti jogviszonyomat és kb pont ennyi ideje nem is túl aktív a Karma Koncepció. Az 50%-os vállalkozói létemet felváltottam 100%-ra, ami rengeteg lemondással, plusz munkákkal, plusz kötelezettségekkel, de éppen annyi szabadsággal is járt. A lehetőségek folyamatosan váltották egymást, majd egyre hosszabb és hosszabb időre sikerült állandó partnerekhez leszerződnöm. Azonban egyvalami újra és újra előjött: a megrekedtség állapota. Nem voltam képes egy bizonyos szint fölé emelkedni.

Mindig azt gondoltam, hogy ez csak átmeneti és a következő hónap már jobb lesz, hiszen valami kecsegtető dolog mindig és valóban adódott. Az utolsó csepp a pohárban mégis csak egy féléves főszerkesztői munkám után csordult ki, amikor a lyukak betömködése után már nem volt mit betömni, ugyanis már nem volt miből. A tulajdonos talpa alól kicsúszott a talaj, ami rám éppúgy kellemetlenül hatott, mint őrá, hiszen eladósodott és nem tudott kifizetni. Értelemszerű, hogy ennek következményeként én is eladósodtam. Azonban nem voltam mégsem elkeseredve (persze azért egy-két nap durván padlón voltam emiatt, de mindig meggyőztem magam, hogy jobb lesz, hiszen most is jött egy új lehetőség…), úgy gondoltam innen szép felállni.

A lehetőségek valóban érkeztek, ahogyan azt kívántam, de minden alkalommal volt velük egy apró bibi. Nem is azon akadtam ki, hogy egy újságírói tevékenységbe már a magazinok egy része üzletkötéssel egybekötött marketinges designer legyen, aki MLM hálózat felépítésében gondolkodik és mindemellett kiváló grafikus, amit napi szinten használ PR és HR területen, mert ezt már megtanultam két kérdésből leszűrni. Egyszerűen nem volt korrekt a tájékoztatás, vagy túl kicsi volt az apró betűs rész, a lényeg, hogy a várt százezreknek csak a töredéke érkezett meg.

Ekkor vizsgáltam meg önmagamat és néztem meg az életemet egészen a gyermekkori énemtől a jelen pillanatáig. Egyik spirituális mesterem rávezetésével ugyan, de megtaláltam a hibát. Azt a mintát, aminek következményei állandóan falakba ütköztettek eddig a pontig. Egy olyan fölösleges energetikai szál kötött máshová, ami teljes mértékben elvitte figyelmemet és koncentrációmat a MOST megélésének fontosságáról és szó szerint szétszakadtam. Választanom kellett és döntenem, hogy mit akarok elérni a továbbiakban és még fontosabb, hogyan akarok élni?

A felismerést és a témához kapcsolatos megértéseket követően tudatosan vágtam el ezt a szálat a Théta segítségével, amelynek helyébe feltétel nélküli szeretetet raktam. Mit tettem ezután?

Néhány hete a kertben tevékenykedtem, amikor ugyancsak azon gondolkodtam, hogyan lehetnék sikeresebb a területemen. Ekkor mintha azonnal az a válasz jött volna, hogy: “Bizonyítsd érdemedet!” Számomra ez egyértelmű utalás volt arra, hogy szokjam le a dohányzásról, hiszen ha arra képes vagyok, akkor bármire és valóban igazzá válik életemben is a mondás, hogy: “Számomra nincs akadály!”

A döntést cselekedet követte és 17 év után ez az első nap, hogy egyáltalán nem gyújtottam rá. Úgy érzem magam, mint egy drogfüggő, aki remeg az adagjáért és bármit megtenne szenvedésének csillapítására. Feszült vagyok, mégis az jár a fejemben, hogy képes vagyok rá, hiszen számomra nincs akadály!

És ez még mindig csak a nulladik nap eseményei voltak. Fontosnak érzem letisztítani a bennünk zajló dolgokat és egy átlátható képpé, egy kerek egésszé varázsolni őket. De erre csak akkor vagyunk képesek, ha a fókusz ott van, ahol annak lennie kell. Ki kell zárni minden zavaró tényezőt és elindulni önmegvalósításunk útján. Azt pedig kizárólag tiszta fejjel, tiszta szívvel és önmagunkba vetett megrendíthetetlen hittel vagyunk képesek elérni. Ehhez pedig három dolog kell: Csináld! Csináld! és Csináld!

Hát itt tartok. Hidd el, ez a nulladik nap maga volt a pokol. Ha képes vagy megjárni a poklot, hogy kijuss a Fényre, akkor tarts velem, ha nem, az ugyanúgy a te döntésed. Mert hiszem, hogy döntéseink következményei vagyunk, ezért is lesz izgalmas ez a kísérlet…Vajon ki nevet a végén?

 

Borítókép: pixabay.com

Nulladik nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva