Bevállalod a boldogságot?

Dr. Csernus Imre népszerű kérdése a válasz mindarra, ami életed előmenetelét segítheti. Azaz “Bevállalja vagy nem?”

A probléma ott kezdődik, hogy saját magadat nem fogadod el, így miért is várnál bármilyen változást az életedben? Bevállaltad a változást? Nem! Kereshetsz kifogásokat és meg is magyarázhatod őket, de ez csak az egó tevékenysége, ami köré hatalmas falat építettél.

Miért nem történik meg a változás? Mert még mindig a múltban élsz és nem vagy képes elengedni azt. Amíg ezt nem teszed, addig ne is várj semmilyen változást, szépen belesüllyedsz a komfort zónádba és a lehetőségek elillannak a szemeid előtt. Ha végre képes leszel elengedni a múltadat és élsz az adott pillanat lehetőségeivel, át mered lépni saját magad korlátait és lerombolni az egó falát, akkor tied lehet a tökéletes és boldog élet, amire mindig is vágytál. De amíg toporogsz és saját magad korlátjai között mozogsz, addig ez megmarad vágyakozásnak.

Nem nagy titok, az egyszerűségében található meg a nagyszerűsége is. Engedd el a múltat, nincs rá szükséged! Légy merész és tedd, amit a szíved diktál! Ne érdekeljen más negatív véleménye, nem az fog előre vinni téged, hanem az, ha kilépsz a norma világából. Ne ők diktáljanak neked és ne ők mondják meg mit tegyél, ne ők rángassanak téged madzagokon, ne ők mondják meg neked kiről és miről mit kell gondolnod vagy bizonyos helyzetekben mit kell cselekedned, mert az a normális! Légy egy kicsit nem normális, légy merész! Csak akkor jön a változás és az igazi csoda az életedbe, ha múltad magad mögött hagyása után mersz is lépni. Ne érdekeljen ha az egyelőre még ismeretlen számodra vagy furcsa, vállald be, hiszen a tapasztalatok csak így fognak megszületni!

Példának okáért Jim Carrey főszereplésével kapcsolandó ide az Igenember c. vígjáték. A legjobb példa, hiszen amint változást hozott az életébe, helyzetek, körülmények és ismeretségek százaival találta szembe magát napi szinten, míg végül szembejött vele az igaz boldogság és a gondtalan élet. Pusztán azért, mert merészen megtette azt, ami a múltjában elképzelhetetlen lett volna. Kész vagy boldognak lenni vagy vársz még egy pár ciklust? Mit veszíthetsz? Boldogságot és nem létező időt. Bevállalod vagy nem?

 

Ha döntés előtt állsz és képtelen vagy megtalálni a válaszokat a téged foglalkoztató kérdésekre, akkor szeretettel várlak egy személyes konzultációra, hogy megleljük a neked legáldásosabb megoldást.

 

Borítókép: pexels.com