Fa

Nézz körbe a világban és gondolkodj el azon, hogy a téged körülvevő környezet mennyiben más mint te! Nem fogsz találni különbséget, hiszen egyek vagytok. Egy kietlen pusztaság belső értéktelenségedet mutatja, ahogyan egy gyümölcsöző kert a felvirágzott lelki egyensúlyodat tükrözi.

Állj meg egy pillanatra egy fa előtt! Csodáld meg és élvezd azt a pillanatot, amiben akkor és ott vagy! Azt fogod tapasztalni, hogy a fa üzenetet mond neked, amit belső éned azonnal le is fog reagálni egy érzés, egy gondolat, vagy egy kép formájában. Add át magad neki, hiszen újabb megértés csodáját tapasztalhatod meg ezáltal.

A fának a gyökere a földben nyugszik és ott terebélyesedik szét, akárcsak a lombkoronája. A belsőd gyökerei pontosan ugyanígy néznek ki, ez maga a múlt. A múltban gyökerezik mindaz, ami te magad vagy. Ott rejtőzködnek a legnagyobb örömök és legnagyobb fájdalmak is. Ott van minden emlék, ami soha nem megy feledésbe és ott van minden tapasztalat, amik által a jelen éned él ezen a bolygón.

De ennek csak a törzse látszik a felszínen. Mindenki csak azt érzékeli, hiszen mások nem látnak bele a múltbéli gyökereidbe. Csak annyit látnak belőled, amennyit te engedsz meg magadnak, hogy lássanak. A fának a törzse a jelened. Szemmel kísérheted, ahogyan növekszik és úgy táplálod, ahogyan kedved tartja.

Ahogyan telik az idő és a fával együtt te is növögetsz és bölcsebbé válsz, úgy láthatod meg a fa lombkoronáját is, ami jelen életed jövője. Te alakítod! Te vagy az egyetlen, aki tudja, hogy merre tart. Egy fának nem tudod megmondani, hogy most már túl kellett volna nőnie a templom tornyán, ő a saját maga tempójában halad előre. Te talán másként működsz? Neked is megvan a saját tempód, tudod honnan jöttél és azt is, hogy merre tartasz.

Legyen szemed előtt a célod és tudd, hogy a kellő gondoskodással lombkoronád a megfelelő időben és a megfelelő helyen fog kivirágozni, majd újabb és újabb hajtásokkal tündökölni. Tápláld a gondolataidat folyamatosan és olyan hatalmas lehetsz, amilyet csak el tudsz képzelni. Hiszen az ég felé nincsen határ, ahogyan gondolataidnak sem tud határt szabni rajtad kívül senki más.

Tudd hát, hogy te teremted saját magad jövőjét, ami vagy egy virágzóan tündöklő élettel teli fa lesz, vagy egy terméketlen talajon szenvedő satnya kis kóró. Gondozd őt inkább, hogy az újabb hajtások a siker mézédes gyümölcsét teremhessék meg, aminek magját onnantól kezdve bármikor tovább vetheted!