Sámánok és földönkívüliek

ufomagazin_16_08A legkülönbözőbb kultúrák elbeszélései, őserdők mélyén lakozók hagyományai és az egyszerű emberek is beszámoltak már szertartások és egyéb szabadtéri programok során tapasztalt égi jelenségekről és transzélményekről. Mi lehet a kapcsolat az ég és a föld lakói között? Milyen eszközökkel idézhető elő a kozmikus kommunikáció és mennyire valós egy ilyen szóban forgó esemény?

Sámánok és sámánszerek

Az őslakos indián törzseknek komoly hagyománya van a sámánizmusnak mind a mai napig, ami egy vezetett szertartásban nyilvánul meg, hogy kapcsolatot teremthessenek a természet szellemeivel.

shamanic-view-mental-health_ancient-practices
Az indián törzseknél a sámánizmus hagyomány

Az érintett törzsek és közösségek teljesen átlagos segédeszköze az ayahuasca néven ismert főzet, amit leginkább a kecsua leveléből és indájából nyernek ki. Ez a zöld teára emlékeztető erősen savas ital igen magas koncentrációban tartalmaz dimetiltriptamint (DMT), amely a kitágult tudatállapot által nyit meg az agyban egy ismeretlen világot, felszínre hozva a tudatalattiban nyugvó dolgokat, emlékeket, és érzéseket. A szer az összetételéből adódóan pszichoaktív szernek minősül, aminek használata abszolút nem ajánlott a hozzá nem értő személynek, hiszen maradandó sérüléseket okozhat ezzel saját magának, szélsőséges esetben pedig akár az őrület határáig is el tud jutni vele! Hazánkban hallucinogén, illegális kábítószernek minősül.

7777458
A sámánok a révületet pszichoaktív szerekkel érik el

Hatásmechanizmusát tekintve, amennyiben valóban képzett sámán vezetése által használják, úgy bizonyos álmok valóságos megélése élhető meg, illetve a jelen élethelyzet elakadásaiban nyújthat segítséget a látomásokban kapott válaszok lévén. Hatása alatt a szellemvilággal való kapcsolat és a természet erői segítséget tudnak nyújtani a delikvens egészségi állapotában bekövetkezett változásokban, valamint különböző testi és pszichológiai betegségekben egyaránt. Amennyiben használója a múltjában történt negatív emlékeit és hatásait tudatosan lezárta és elfeledte, úgy a hatás időtartama alatt pozitív eredményre és élményre számíthat.

Földönkívüli élmények

olivia
A rejtély c. sorozat főszereplője Olivia Dunham (Anna Torv)

A sámánszertartások beszámolóinak tömkelege szól arról, hogy ismeretlen lények tettek látogatást a helyszínen, de nem feltétlenül az általunk ismert fizikai síkban. Magyarul az ayahuasca lehetővé teszi, hogy az agy, a mindennapokban nem használt területe kivetítsen, illetve megnyisson egy addig a pillanatig rejtett világot, aminek a kapuján immáron könnyedén át tud lépni az ember. Ezt nevezhetjük egy párhuzamos dimenziónak is, ami jelen esetben azonnal értelmet nyer az európai gondolkodásban is, ha csak a történetek megfilmesített modern változataira gondolunk. Ugyanis a Rejtély (Frindge) c. igen népszerű sorozatban láthattuk, ahogyan a főszereplő, Olivia Dunham FBI nyomozó, egy cortexiphan nevezetű szer mellékhatásaként mindenféle technikai eszköz segítsége nélkül, pusztán a mentális képességét használva, könnyedén átlépett fizikálisan egy párhuzamos dimenzióba.

stargate03_01
Az istenek kapujánál a mai napig is végeznek sámánszertartásokat

Ennek a teóriának természetesen számtalan paleoasztronautikai vonatkozásai is akad, ha már csak példának okáért a perui Istenek Kapuját, a helyiek elnevezése szerint a Puerta De Hayu Marca-t említem, ahol napjainkban is számos sámánszertartást végeznek. Ugyanis a fennmaradt történetek szerint, ezen a helyen és ezen a kapun lépett át egy inka sámán az istenektől kapott aranykorong segítségével egy másik világba, amit egyszerűen csak hozzáérintett a sziklába vésett kapuhoz, ami azonnal hatalmas és vakító fényességben nyílt meg előtte. Az aranykorong hollétéről természetesen nincsen információnk jelenleg, de annyit tudunk róla, hogy ezt itt hagyta a sámán, mielőtt átlépett volna a kapun és megígérte, hogy az istenekkel fog visszatérni, amiben a helyiek a mai napig is határozottan hisznek.

Égi események, aktivitás

Napjaink modern sámánjai segítségével és mindenféle hallucinogén szer használata nélkül is elérhető az említett révült állapot, pusztán a szertartás lebonyolításában résztvevők tudatossága szükségeltetik hozzá, amit a csoportban résztvevők energiája és az elengedhetetlenül előre meghatározott ütemre vert sámándob hangja, illetve annak rezgése tesz teljessé. Pontosan a dob monotonitása az, ami képes felszínre hozni és megnyitni a tudatalatti kapuját, emellett képes létrehozni egy kozmikus kapcsolatot is, immáron fizikai értelemben vett földönkívüli látogatókkal.

Számos beszámoló érkezik folyamatosan a világ minden pontjáról, hogy a sámánszertartások állandó és megmagyarázhatatlan égi jelenségekkel párosulnak. Sok a találgatás az adott pillanatban, annyi bizonyos, hogy az égen megjelenő furcsa fények pulzálása, sebessége és a jelenleg ismeretes fizika törvényeinek ellentmondó mozgása semmiképpen sem lehet repülő, műhold vagy akár üstökös, mindenképpen nem földi eredetű technikáról kell, hogy beszéljünk. Emellett a tapasztalatok azt is mutatják, hogy az ilyen esetekben megjelenő szerkezetek nagyon is vonzódnak a szertartás résztvevőihez, ami ismételten a spiritualitás és a modern kori ufókutatás elengedhetetlen kapcsolatát tükrözi. A témakör nagy kutatója Steven Greer, aki a Sirius c. dokumetumfilm kapcsán mindenki számára ismert lehet az atacamai lelet vonatkozásában, bár az ő nevéhez fűződik a Disclosure Project (leleplezés) is, amelynek célja lerántani a leplet az évezredes titkolózásokról, miszerint nem vagyunk egyedül.

atacama
A Sirius c filmben bemutatott arasznyi atacamai lelet
steven-greer-cseti-030
Steven Greer, a Disclosure Project megalkotója

Steven több kísérletet is tett komoly spirituális szakemberek segítségével arra, hogy bizonyos mentális technikákkal lecsalogassa az égről a földönkívülieket. Több esetben sikerrel is járt, aminek több órás hiteles videó anyaga bejárta már az internetet. Mindennek az ötletnek az alapjául pedig a sámánizmus szolgált és azok a beszámolók, amiket az őslakos indiánok meséltek neki.

(Ufómagazin, 2016. augusztus)