Csillagokból jött hagyaték

ufomagazin_16_10A paleoasztronautika tudományága megrendíthetetlen bizonyítékokkal rendelkezik, miszerint múltunkban földönkívüliek avatkoztak be az emberiség fejlődésébe. Ráadásul annyira pontosan tárják elénk ezeket a tényeket, hogy technikai fejlettségüket az ősi kultúrák meglétével igazolják, mint csillagászat, matematika, fizika, és építészet. A legmegdöbbentőbb bizonyítékokkal mégis a fennmaradt iratok és kövekbe vésett ábrázolások tanúskodnak, amit a legegyértelműbb módon a Közép-Amerikában valaha élt maja kultúra mutat be nekünk a legjobban, akik a IX. században rejtélyes módon eltűntek a Föld színéről. Véleményem szerint egészen egyszerűen, csak hazatértek a csillagokba.

A maja építészet

A Mexikóban elterülő maja városok hihetetlen precizitásról tanúskodnak, ha már csak az építészetüket tekintjük meg. Ugyanis minden egyes várost a csillagok szerint tájoltak be, amiknek komoly szakrális jelentőséget is tulajdonítottak, hiszen az istenek ezt kérték tőlük és a tudást is így adták át nekik. Négy fővárosuk: Palenque, Copan, Tikal és Calakmul a négy égtáj felé néznek és mindegyik az időszámításunk előtti korokban épült, fénykoruk pedig több, mint 2000 évig tündökölt.

palenque-temple
Palenque, a maják egyik fővárosa

Rögtön felmerül az első kérdés, hogy egy rejtélyes és az egyetlen civilizáció, akik a dzsungel közepére építenek városokat, ahol tulajdonképpen semmi nincsen, annak milyen apropója lehet? Annyi bizonyos, hogy a dzsungel azon pontjain építtették grandiózus kultúrájukat, ahonnan kiváló és tökéletes módon tudták vizsgálni a csillagokat, a sajátos, de pontosan és precízen működő csillagvizsgálóikon keresztül. Ezen kívül minden városba építettek egy sportpályát is, ahol a leszármazottak elmondásai szerint, egy égi eredetű labdajátékot játszottak (Pok-Ta-Pok), amit minden évben be is mutatnak a mai napig is a turistáknak, egyéb fennmaradt szertartásaik mellett. A labdajátékot úgy játszották, hogy egy kőből kialakított karikán kellett átdobni a labdát és minden egyes karika egy bolygóállást jelképezett

.

Az űrhajós, aki uralkodott

pakal_grave
Pakal szarkofágja

A maja kultúra legjelentősebb uralkodója Pakal király volt, akinek mítosza a legélénkebben fennmaradt az utókor számára. Az írások egy kozmikus háborúról tanúskodnak, ami Calakmul és Palenque között zajlott, végül Pakal újjáépítette Palenque városát, ahol az ún. Feliratok Temploma is található. Ez volt az a hely, aminek a belsejében megtalálták Pakal király sírját, ami érdekes módon nem rendítette meg a történelmet, pedig hihetetlen dolgot rejtett magában. A szarkofágon elhelyezett dombormű az uralkodót ábrázolja, amint egy űrhajóban ül, rajta az összes technikai berendezéssel, gombokkal és bonyolult szerkezetekkel, majd működésbe hozva azt, elhagyja Pakal a Földet.

pakal_3d
Pakal szarkofágjának 3d-s reliefje

Ennek bizonyítékaként Paul Francis modellkészítő 2011-ben elkészítette ennek a domborműnek a 3D-s változatát, ahol tökéletesen látszik, ahogyan Pakal, egy űrhajó irányítópultja előtt ül, oxigénmaszkkal az orra előtt, ahogyan napjaink űrhajósai is. Semmi különbség nincs a kettő között.

Copan hieroglifalépcsője

Ez a fantasztikus emlékmű 13 uralkodó teljes történetét tartalmazza 72 lépcsőfokon keresztül, a világ egyik legbonyolultabb nyelvén, aminek megfejtése sem volt egyszerű. Ettől függetlenül egyértelműen olvasható rajtuk, hogy a királyok, sámánok és beavatott papok folyamatos kapcsolatban voltak az égből érkező istenekkel, akik utasításokat adtak az embereknek. Továbbá az is megtudható a hieroglifákból, hogy az első uralkodók valóban földönkívüliek voltak, de a későbbi uralkodók és papok már csak hibridek, majd végül emberek. Ezen időszak alatt itt is kialakultak a titkos társaságok, amelynek az volt a célja, hogy a papok megtarthassák hatalmukat az emberek tudatlanságban és félelemben tartásukkal, hogy ők bizony komoly hatalommal rendelkező félistenek, akik folyamatos kapcsolatban állnak az istenekkel. Napjainkban sincs ez másképpen, ezért érdemes a múltat tanulmányozni és megismerni, mert a történelem egyrészről valóban ismétli önmagát, másrészről így ismerhetjük meg a jelenünket is.

copan-hieroglyphic-stair
A fantasztikus emlékmű lépcsősoraira 13 uralkodó teljes történetét leírták

Popol Vuh, a nép könyve

Ez a mű ismételten döbbenetes hasonlóságokat mutat a világ összes teremtés történetével, lényegében azt is el lehet mondani, hogy ugyanazt mondja el, mint a sumer Enuma Elis, vagy a jelentősen hiányos, hibás és elmisztifikált Biblia. Első sorai ugyanis úgy kezdődnek, hogy kezdetben sötétség volt, majd jött a Teremtő, aki a kimondott szavaival létrehozta a Földet és az élővilágot. Ami érdekes, hogy konkrét elbeszélésben taglalja Énok könyvével párhuzamba állítva az istenek hierarchiáját és azt, hogyan érkeztek a bolygóra, mit adtak az embereknek, hogyan éltek közöttünk, valamint, hogy ők határozták meg hol építsenek városokat a maják, milyen szakrális és szent helyeken, ahol az égi kapcsolatot a jövőben a legegyszerűbben tudják majd eszközölni.

Kukulkan, a bölcs

A tollas kígyó néven ismert égből érkező isten Kukulkan, az ifjakat tanította. Mítosza szerint kiválasztott magának nyolc 7-12 év közötti fiúgyermeket, akiket megtanított a legfontosabb maják által használatos tudományra, mint a csillagászat és a matematika. Ezek a gyermekek lettek az első maja papok. Olyan matematikai tudásról tanúskodtak, amely egyedülállóan eltér a világ többi kultúrájától, ugyanis kizárólag náluk jelenik meg a nulla és a helyi érték fogalma is, amelyekkel több száz ezer évvel korábbi, valamint várható eseményeket is ki tudtak számolni.

el-castillo
El Castillo

Kukulkan személyét a mai napig is szentként tartják számon, és folyamatosan várják visszatérését, ahogyan erről a Chitchén Itza, El Castillo piramisának lépcsőjének árnyéka is tanúskodik, ahogyan a kígyó leereszkedik a földre. Bizonyára vissza fog térni, ugyanis a maják soha sem tévedtek. A 2012-es világvége elméletek tömkelege is félre értelmezés csupán, ugyanis a maják soha nem beszéltek világvégéről, csupán egy új korszak kezdetéről. Szerepel benne többek között az is, hogy Kukulkan kilenc istennel fog visszatérni ígérete szerint, amibe ha jobban belegondolunk sokkal kézenfekvőbb dolognak bizonyul, mint a planéta megsemmisülése. Jelen korunk földönkívüli aktivitásai és kapcsolat felvételi konspirációinak teóriái ugyanis ezt az elképzelést támasztják alá, ami közelebb van a valósághoz.

(Ufómagazin, 2016. október)