Utazás a múltba, könyvajánló

ufomagazin_15_08A közelmúltban olyan konspirációs regény látott napvilágot, amelyben a történelmi tények, személyek és évszámok a valóságot tükrözik. Ehhez lett körítve egy sci-fi kategóriájába illő, kitalált történet.

Az alapötletet a szerző, Hajósi Péter sokéves kutatása előzte meg a paleoasztronautika és az ufókutatás területén. A sumer történelem fontosabb állomásai kerülnek bemutatásra a történet indulásaként. Ilyen a Föld és Naprendszerünk kialakulása vagy a Nibiru bolygóról érkező annunakik genetikai beavatkozásaként létrejött emberi faj megteremtése. Ezen tényekről olyan kiváló kutatóktól vannak hiteles információink, mint Samuel Noah Kramer vagy Zecharia Sitchin, akik lefordították a sumer területek ásatásai során talált ősi űrhajósok által lejegyzett agyagtáblákat.

A történetből megtudható az is, hogy a Biblia számos elbeszélést rendkívül hiányosan ugyan és teljesen misztifikálva, de átvett az Enuma Elis teremtéseposzból. Ahogyan az ősi mitológiákból rengeteg választ kaphatunk felmerülő kérdéseinkre, úgy a regényben is fellelhető a Gilgames eposz elbeszélése, amely még gyermekfejjel is olvasva azonosítatlan repülő tárgyak, robotok és sugárfegyverek pontos leírását tartalmazza.

Az olvasó pontos geológiai és geográfiai adatokkal találkozhat, mint például a vízözön megtörténte, ezzel is cáfolva korunk tudományos trendjének állításait, miszerint a gízai piramisok 4500 évesek, hiszen láthatóak rajta az erózió nyomai. Ennek értelmében a természeti katasztrófának legalább 12500 évvel ezelőtt kellett megtörténnie, és a piramisok akkor már bizonyíthatóan ott álltak.

A történet kulcsszerkezete a Hermann Oberth és Wernher von Braun tervei alapján készült Die Glocke, vagyis a harang. A fennmaradt elbeszélések alapján ez az elektromágneses hajtóművel működő szigorúan titkos gépezet a fizikai törvényeinek ellentmondóan sikeresen meghajlította a teret és az időt. Einstein relativitás elméletének köszönhetően a történet szerint alkalmassá teszi használóját az időutazásra.

Napjaink rejtélyeire is rengeteg magyarázatot találunk a kötetben, mint például az 51-es körzet megléte vagy a különleges S-4 elnevezésű létesítmény, ami már nem ismeretlen az ufókutatók körében. Részletesen bemutatásra kerül az 1947-es Roswell-incidens, illetve a körzeten belül folyó kísérletekről és titkok sorairól hull le a lepel. Ezek például a Földön kívüli technológiákkal való kísérletek, a dimenzióközi utazások feltérképezése, az üreges Föld elméletének bizonyítható, eltérítésekkel kapcsolatos valósága, a Hold bázisain lévő folyamatos kapcsolat, vagy akár az 1962-ben megtörténhetett Marsra szállás lehetősége.

teremtett_valosagAz olvasó betekintést nyerhet az Új Világrend megdöbbentő tevékenységeibe, amely az angol királyi család és a Diana hercegnő körüli rejtélyekre adhat kimerítő választ, és fény derül a világ elit hüllő mivoltára. Ezen adatokat és tényeket akció dús jelenetek és egy szerelmi szál teszi különlegessé, hiszen egy regényben mindaz megírható, ami szakirodalomban nem megengedett korunk trendje szerint.

(Ufómagazin, 2015.augusztus)