Testvér

Boldog vagyok és hálás, amiért magyar embernek születhettem ebben az időben és ebben a testben.
Nem véletlenül választottam ezt az életet, ugyanis a magyar nyelvnél nincsen kifejezőbb az egész világon. Minden szónak saját értelmezése van, főleg ha szétbontjuk azokat és akkor megláthatjuk mit is akarnak kifejezni valójában. Persze mint minden jót a világban, ezt is szétzúzták, történetesen ezt Kazinczyék, szerencsénkre a tudatos és gondolkodó ember még így is megláthatja azt a jelentést, mit e szó kínál nekünk.

Testvéred nélkül nem vagy képes létezni. És ha körbe nézel a világban, minden és mindenki a testvéred. Nézz magadba és indulj ki onnan, hogy megértsd ezt az összefüggést!

A testedben csordogál a véred, amely nélkül nem létezel. Szeretteidre is úgy gondolsz, hogy a véredet adnád értük. Gyermeked is a te véredből származik. Jó eséllyel szülőd is már volt testvéred egy előző élet során, vagy éppen jelen gyermeked volt a te apád, illetve anyád, esetleg egykori gyilkosod a most cseperedő gyermeked, ki a te véredet ontotta …Csodálatosan van ez összerakva.

Legnagyobb haragosod ki fájdalmat okozott neked szintén a testvéred. Olyan dolgot tanít neked, ami nélkül nem lennél képes fejlődni, nevezd őt barátságos léleknek, hiszen amint megérted tetteit és következményeit, majd megtanultál megbocsájtani magadnak és neki, észreveszed, hogy életedet siker koronázza, amiben állandósul a szeretet és a harmónia. Ilyen dolgokra csak egy testvér képes.

Két édes vagy féltestvér is állandóan civakodik, felnőtt korukban már csak kacagnak rajta és példa értékű szeretetet visznek magukkal hátralévő életükben. Véletlen lenne talán? Persze, hogy nem az.

Testvéred a főnököd, a szomszédod, a sarki boltban lévő pénztáros és minden élő ember ezen a planétán, hiszen mindannyian ugyanonnan érkeztünk. A Fényhazából. Egy tőről fakadunk, mindannyiunkban ott van a Fény. A kereszténység ezt felebarátnak hívja sajnos tévesen, hiszen miért gondolnék félként egy egész emberre, főleg, ha tudom, hogy EGYek vagyunk?

Segítsétek egymást lehetőségeitekhez mérten ott, ahol csak tudjátok, hiszen pontosan mindenki annyit kap a másiktól, amennyit ő ad neki. Ez maga a testvériség, ez teszi lehetővé, hogy életed is a felhőtlen boldogságban teljék. A testvérek közt nincs lehetetlen, így benned sincs!

kép: pixabay.com
kép: pixabay.com