Spirituális tábor – Élet a Magvető Tanyán

Könnyes szemek, hosszas ölelések, mélyreható érzelmek jelenlegi és előző életekből… Megtapasztaltuk a csodát távol a város zajától, a béke szigetén.

Az Alföldön elterülő Magvető Tanya Lajosmizse mellett, a maga egyszerűségében és szépségében mutatja meg és hozza felszínre azt a csodát, ami tulajdonképpen alapjáraton is bennünk van. A természettel való egyesüléshez nem kell más, csupán a bennünk rejlő négy elemmel való kapcsolat, amihez a helyszín tökéletes mértékben adott. A kiteljesedéshez hozzátartozott természetesen a jelenlévő csapat tudatossága és életszemlélete is, ami a legapróbb mértékben sem nevezhető az átlaghoz képest megszokottnak és normálisnak. Pontosan ez benne a csoda, hogy képes vagy elengedni a rád erőltetett terheket és programokat, felülkerekedvén a világtól elvárt dolgokon és nem normálisként megélni mindazt, amiért leszülettünk erre a Földre.

Az egyhetes program mindenképpen izgalmasnak és változatosnak volt mondható, teljes egészében kiteljesedett a meghirdetett önismereti tábor fogalma, amely rengeteg megértést hozott az életünkbe. Rögtön a megérkezés és a sátrak felverése után összegyűltünk, hogy a tábor kalapjából kihúzzuk azt a nevet, aki a titkos barátunkká vált a héten, hogy megajándékozzuk őt szeretetünkkel és minden nap kedveskedjünk neki valami aprósággal, hogy állandó mosoly ragyoghasson az arcán, természetesen az ő tudta nélkül. Mindegy, hogy mi volt az, egy ölelés, egy masszír, egy csoki, egy kedves üzenet, nem számított, egyszerűen tudtad, hogy eltűnt az Én fogalma, helyébe a Mi lépett és egy egésszé váltunk mindannyian.

A nap reggel 7 órakor kezdődött egy csoportos csakra tisztítással, amit bevallva őszintén és férfiasan, a bagoly üzemmódban működő feleknek ez komoly problémát okozott, így személy szerint én sem vettem részt rajta, de egyéb technikai megoldások kapcsán kijelenthetem, hogy tökéletesen tisztultak a csakrák.

A reggeli kávé a frissen fejt kecsketejjel beindította az elmék fogaskerekeit is, majd a délelőttöket különböző gyakorlatokkal folytattuk, mint Meridián és szemtorna, különböző meditációk, amelyeknek mind-mind más és más célzatai voltak, vagy éppen egymást kezeltük bizonyos életterű problémák kapcsán. Hiszen a spirituális ember sem hibátlan, nekünk is szükségünk van ugyanúgy mindenre, mint bárki másnak, de van eszköz a kezünkben, hogy jobbá tegyük egymás életét. A kezelések teljesen kötetlenek voltak, mindenki legjobb tudása szerint adott magából pont annyit, amennyi szükséges volt az adott félnek és ez volt benne a csoda. Valaki masszőrként tevékenykedett, valaki blokkokat oldott, valaki reikivel gyógyított, valaki lélekruhát tisztított, valaki rontást vett le, vagy éppen áldást osztott.

A kiadós ebéd után, amely a kemencében sült hurka, kolbász, kenyér, a helyben készült kecskesajt és a birtokon fellelhető frissen szedett zöldségek repertoárjából tevődött össze, újabb csoportos gyakorlatok következtek, amit utána hosszasan meg is beszéltünk. Mint például életfeladatunk megértése számmisztikai alapon, a négy elem testünkben lévő összesűrítése, vagy egy előző életes utazás, ahol a kapcsolódási pontok és a megértések után nem nagyon maradtak szárazon a szemek.

Első este szent tüzet gyújtottunk, amely aztán egy álló hétig égett. Itt éltük át a tábortűz adta fantasztikus élményeket, kellemes borozgatások mellett, felhőtlenül boldogan, kötöttségek nélkül, szabadon.

Az utolsó napot a tökéletes tisztulásnak szenteltük, amely a gyümölcs és a víz fogyasztásában nyilvánult meg, majd ősi sámánszertartás szerinti tűzön járásban csúcsosodott ki. Megéltük a tökéletességet, az Egy-séget és legyőztük a félelmeket, ahogyan a tüzet is. Elengedtük és megszabadultunk aggodalmainktól és életünkbe bevonzottuk vágyainkat a bennünk lévő Isten erejével, tudatosságával és ragyogásával. A hetet végül egy hatalmas táncos-zenés ünneppel zártuk, aminek a felkelő nap vetett véget.

Summázva a tábor adta élményeket, mindenkit kizárólag csak arra buzdíthatok, hogy habozás nélkül kóstoljon bele a tanyasi életbe, hiszen megtapasztalhatod az elemek adta harmóniát és a természet csodáját, amit a környezet ad. A tanyát körülvevő erdő hemzseg az élettől és a leglehetetlenebb időpontokban mutatják meg magukat az erdők és mezők lakta állatok, a nyulak, az őzek és a szarvasok. A csoda ugyan benned van, de a Magvető Tanyán minden láthatatlan erő megelevenedik, hogy áldást hozzon az életedbe. Ezt segítik elő neked a tanya tulajdonosai és gyermekei. Jövőre ugyanitt!