Most

Vágyakkal és tervekkel éljük mindennapjainkat, ami így van rendjén, de hogy meg is jelenjen a kívánt cél az életedben, azért ki is kell nyújtani a kezedet, hogy részese legyél. Mikor van ennek a legkedvezőbb pillanata? Sosem jön későn és sosem érkezik túl korán. Mindig akkor történik meg, amikor kész vagy rá. És ez a pillanat mindig most van.

Mert a múlt tett azzá, aki most vagy és a jelen énedből születik meg az, akivé a jövőben válsz. Bár relatív az idő, számunkra teljesen értelmetlen fogalom is, hiszen mindig csak most van. A múlt csupán egy emlék, semmi több, a jövő pedig nem is létezik. Ennek megértése egyszerűbb, mint gondolnád, hiszen még soha nem ébredtél fel holnap vagy a jövő héten, de ma igen. Mindig a mában, a mostban vagy jelen.

Vágyaid tehát nem azt jelentik, hogy álmodozol egy jövőképről, érkezz meg két lábbal a mostban és azt éld, mert abban élsz! A mostban cselekedhetsz úgy, hogy eléred majd céljaidat, mert a ma és a most történései alakítják a jövőt. Végül céljaid beteljesülése után ismét csak egy emlék marad az addig megtett út, így már az is a múltban gyökerezik, de most éled a csúcsát. Tehát teljesen mindegy, hogy éppen mi a szíved vágya, most tegyél érte! Ne holnap vagy holnap után, mert abból mindig holnap és holnap után marad, vagyis nem éred el őket.

A most kulcsszava a cselekvésre: azonnal. Jön egy gondolat? Egy érzés? Egy lehetőség? Cselekedd meg! Mire vársz? Igaz mondás, hogy ne várd a sült galambot repülni, mert jó eséllyel életed során nem fogsz találkozni ilyen jelenséggel.

A nagy változások időszakát éljük, kizárólag rajtad múlik, hogy ez téged is pozitívan érint e. Két lehetőséged van: Mindent megteszel azért, hogy a mostból kihozd a legtöbbet és élsz a jelen nyújtotta új lehetőségekkel, vagy megmaradsz a múlt mocskában és a jövőtől való félelmekben. Előbbi esetben tied minden mire vágytál, efelől kétséged ne legyen, utóbbiban pedig a változást tragédiaként fogod megélni.

Legyen képed a jövőről, lásd tisztán, hogy hova akarsz eljutni, de maradj a mostban és ott éld meg a csodát! Erre szokták mondani az irigyek a sikeres emberre, hogy szerencséje volt, de csak mert nem látják, hogy mekkora utat tett meg idáig. Ha teszel magadért a mostban, akkor minden a tied, ami már a fejedben megszületett. Hiszen képes vagy rá, van képed róla, tudod, hogy mit akarsz. Végül légy büszke az irigyeidre, mert akkor valamit piszkosul jól csináltál.

kép: pixabay.com
kép: pixabay.com