Kozmikus csatornák

ufomagazin_16_04Az Univerzum végtelenségében mindösszesen 5% az, ami anyagnak nevezhető. Mi rejtőzhet abban a maradék 95%-ban? A tudományos világ képviselői is elfogadják már a tényt, hogy a jelenleg ismeretes kőbe vésett fizikai dogmákon változtatni lenne célszerű, ugyanis napi szinten kerülnek elő olyan elméletek, amelyek a tankönyvekben megtalálható törvényeknek ellentmondanak. Az egyre jobban előtérbe kerülő spirituális világ képviselői olyan briliáns elmék munkásságával bizonyítják a téma hitelességét, mint a szerb származású Nikola Tesla, kinek örök érvényű mondata a mai napig is a köztudatban él, miszerint “Világunkban minden rezgés és energia.”

Az ember, aki túl sokat tudott

Amennyiben Tesla felfedezései szabadalmat kaptak volna, világunk teljesen más

nikola-tesla-12-638
Az idegenek kölcsönözték Tesla tudását?

formában tündökölne a jelenleg sajnálatos módon elfogadhatatlan szabad energia felhasználásában. A paleoasztronautika egyes képviselői szerint tevékenysége csupán csak egy újra felfedezés volt, hiszen az ősi Egyiptom társadalma használta ezen energiákat és jól hasznosítható elektromosságot is állított elő belőle, ami önmagában véve nem földi eredetű technikai tudás. A feltevés mindenképen elgondolkodtató, hiszen Tesla elmondása szerint egy átlagos méretű szobában annyi energiát tudnánk hasznosítani, hogy egy egész várost láthatnánk el vele elektromossággal. Tudása nem feltétlenül egy veleszületett különleges tehetség volt, hiszen naplójában lejegyezte, hogy az információt amit kapott, nem az általunk ismert anyagi síkban kell keresni. Gondolhatunk itt földönkívüliek mentális sugallatára, de akár az asztrál világból is jöhetett az impulzus. Utóbbi közelebb vihet minket az igazsághoz, mint lehetséges válasz. Elég csak abba belegondolni, hogy az Univerzumban létezik olyan anyag ami kisebb, mint a köröm alatti piszok, mégis nehezebb, mint maga a Föld. Ez esetben ragaszkodni kell a tudomány fizikai szemszögéből nézett ezer sebből vérző állítólagos feltevéseihez vagy nagyot lépve fejlődésünkben megpróbáljuk elfogadni mindazt, ami soha nem volt még érintett téma sem az iskolákban és elkanyarodunk a spiritualitás felé? Jó ha tudjuk, a társadalom ezt a választást nem tartja normálisnak, hiszen a szó legszorosabb értelmében sem fér bele a norma szerinti életbe, ezért hamar megkaphatjuk a bolond jelzőt, ahogyan Tesla is részesült ebben a kitüntetésben.

A tyúk és a tojás esete

dan-brown_2559741b
Dan Brown bestsellerében ismertette az isteni részecskét

Dan Brown Angyalok és démonok c. bestsellerében bemutatásra kerül az isteni részecske, amely újabb és újabb kérdéseket, valamint erőteljes vitákat robbantott már ki a tudomány és a vallás között. Nem véletlenül, hiszen tudományosan is be lehet bizonyítani, hogy ami egy hadronütköztetőben megy végbe, az maga az Univerzum kezdete és vége, az alfa és az omega vagy a teremtés és a végítélet. Jelen társadalmunk nem ért meg rá és nem is érte még el fejlődésének azon szakaszát, hogy ezt ép értelemmel, magyarázhatóan felfogjuk. De egy biztos, ahogyan azt a példa is alátámasztja, minden energia és rezgés. A szék, ami kényelmet biztosít és az üveg is, amin át tisztán szemlélhetjük a világot, mind él és mozog, csupán az állóhullámok sajátossága által válik számunkra szilárddá. Itt nyer értelmet a párhuzamos világok vagy akár a multiverzum lehetőségének megléte, ugyanis az ember, a struktúrájából adódóan kizárólag ebben a fizikai síkban képes érvényesülni. Ha más struktúrából épülnénk fel, akkor egy vele kompatibilis világban léteznénk. Egy dolog nem változik soha, az pedig maga a lélek. De mégis az említett tényezők alapján melyik volt előbb, egyáltalán hogyan született meg maga az energia?

Az energia természete

Ősi smaragdtáblák tanúskodnak egy nagy mester tanításairól, aki Thoth néven vált ismertté megnyilvánulásai során. Különlegessége abban rejlik, hogy egy ókori lény (nevezzük embernek) beszél olyan dolgokról, amit az ezotéria és a spiritualitás mágjának hív, a tudomány el nem fogadott áltudománynak vagy ufókutatásnak, napjainkban paleoasztronautikának, keleti tanítók pedig reinkarnációnak. Érdekes módon ezen szerteágazó dolgoknak is megtaláljuk a kozmikus egy tőről fakadó gyökerét, ami ismételten bizonyíték értékkel bír, hogy nem hogy nem vagyunk egyedül, hanem sokkal komplexebb és összetettebb dologról van szó. Thoth a pontos történet elmesélése mellett felhívja a figyelmet a tudatosságra és az energiák ésszerű használatára is, amely minden ember személyiségjegyében meg is mutatkozik. Tanításai máig fenn maradtak és különböző spirituális irányzatok alapját is képezik. Maga az energia valóban lehet egy vele született különleges

egyptian-sunpower
Az ősi Egyiptom társadalma használta ezen energiákat

tehetség, amit elsősorban a csillaggyermekek hordoznak magukban kiemelkedően magas koncentrációban, de ugyanúgy ott van minden emberben és a kellő idő ráfordítással ez képezhető, megsokszorozható, nem utolsó sorban gyógyításra is használható.

Az ember, mint közvetítő

Különböző spirituális iskolák a megfelelő mester általi beavatás során megadhatják azt az áldást, hogy betegségeket gyógyítsanak, fájdalmakat enyhítsenek, pusztán az energiák koncentrálásával. A reiki gyakorlata is pontosan ezt adja meg és teszi lehetővé. A folyamat során a kezelő maga válik a közvetítővé, ő a csatorna, akin szimplán átárad a szeretet energia a kezelt személy problémás területére. Ebben az esetben is beszélhetünk a kozmikus segítők beavatkozásáról, hatásosságának lényegét tekintve teljesen mindegy, hogy éppen földönkívüli lényekről, vagy csupán asztrális fénylényekről, esetleg angyalokról beszélünk, nincs jelentősége. Egy biztos, nem kell hinni benne, egyszerűen van, létezik és működik, függetlenül attól, hogy az energia e világi, avagy sem.

istock_000049339574_medium
Az energia nagy koncentrációban minden emberben ott van

(Ufómagazin, 2016. április)