Kilépés

Sokszor megesik, hogy megragadsz egy helyzetben, egy állapotban, egy megszokásban, ami erős és negatívan mély érzelmek börtönébe zár téged. Ezek csupán láncok és kötelékek, amire semmi szükséged nincsen, hiszen ez maga a pesszimizmus, a depresszió és a betegségek melegágya. Vágd el ezeket a korlátokat és engedd szabadjára őket, hiszen semmi sem gátolhat abban, hogy fénnyé alakítsd és kilépj abból az állapotból, ami súlyt!

Nem kapaszkodhatsz pillérek nélküli múlt béli emlékekbe, nem vágyhatsz irigységgel a bőségre, nem alázhatod meg magadat mások kedvéért, nem mondhatsz ítéletet az ismeretlenre és nem bízhatsz semmit sem a véletlenre vagy a szerencsére. Egyrészt mert utóbbi nem létezik, másrészt mert neked kell meghoznod a döntést a változásra.

Változás pedig akkor jelenik meg az életedben, ha kiléptél abból a komfortzónából, aminek programjában eddig oly sok éven keresztül kényelmesen ellubickoltál vagy éppen pont kényelmetlenül vergődtél benne. Utóbbi népszerűbb eset, mert a fájdalom és a sikertelenség előnyös motiváció lehet egy új döntés meghozatalára. Természetesen jobb ezt nem megvárni, de az esetek nagy százalékában ebbe csúszol bele. Merj változtatni, hogy szabadjára engedj minden benned lévő teremtő gondolatot!

És mindez csak akkor fog megtörténni, ha hajlandó vagy kilépni a megszokások nyújtotta életteredből. Nem bátorság kell ehhez, hanem egy egyszerű döntés. Ne komplikáld túl, ne bonyolódj bele, egyszerűen csak engedd át magadon és lépj ki a börtönből, hogy meglásd önmagad csodáját! Mindenre képes vagy, nem létezhet olyan akadály, ami teremtő gondolataid manifesztálódását meggátolhatná!

Mindezt elvárásokkal és félelmek nélkül tedd, hogy kiteljesedjék a benned ragyogó tiszta szeretet és onnantól kezdve új utak és új tapasztalások lehetőségének a csodája válik a részeddé! Lépj!

Ha megengeded…

Az ember a spirituális fejlődésének útján többször találkozik a mondattal, hogy “Megengedem magamnak…” Na de mit, kit, miért és hogyan? Mi származhat ebből a megengedésből, mi ennek a feltétele és mindez hogyan befolyásolhatja a jelenünket?

A válasz mindig egyszerűbb, mint azt az okos és túlkomplikált egós agyunk elképzeli. Az első lépcső; és ez maga a titok: a múlt elengedése. Sajnos értelmetlenül a legtöbb ember ragaszkodik hozzá és érthetetlenül turkál benne folyamatosan, szinte kapaszkodik is bele görcsösen. Ez nem fog előre vinni. Ha magad mögött hagytad, bezártad egy ládába és a tenger fenekére dobtad úgy, hogy az ne jöjjön a felszínre soha többé, akkor zseniális esélyekkel indulhatsz egy előre ugyan nem látható boldogság felé. Ez maga az új lét kezdetének kapuja, aminek a kulcsát születésed óta magadban hordozod.

A kulcs pedig a megengedés. Azzá válsz, amit megengedsz magadnak. Nem elég vágyni a boldogságra, a szerelemre, a jólétre, a bőségre, a sikerre, tudni is kell, hogy a tied. Magyarul engedd meg magadnak, hogy részese vagy és kétséged ne legyen afelől, hogy megérkezik az életedbe belátható időn belül ennek áldása.

A jelen életedet te választottad magadnak, ezt soha ne felejtsd el! De tudd azt is, hogy az elengedés, majd a megengedés előre nem definiálható pozitív változásokat hoz az életedbe. Ezért éld csak a jelent és figyelj a hozzád érkező jelekre, mert mindegyik Téged szolgál és neked szól! Ne hagyd őket figyelmen kívül, mert lehetőségeket dobsz el magadtól. A Sors tréfásan működik ugyan, sokszor fájdalmakkal megtelve, de pont ez teszi lehetővé, hogy tapasztalj, fejlődj és elérd önmegvalósításod csúcspontját. Semmi sem lehetetlen, csak fogadd be azt, ami addig elképzelhetetlennek bizonyult számodra. Mert ahogy a lehetetlen és a véletlen sem létezik, úgy a tökéletesen összeeszkábált Univerzumban sincs semmi olyan, ami elképzelhetetlen lenne. Ennek érzete csupán az egó játéka. Ezért haladj a szív útján, mert az soha nem fog becsapni Téged!

kép: pixabay.com
kép: pixabay.com