Érték

Számtalan dolog értékkel bír az életünkben. Legyen az egy könyv, vagy bármilyen tárgy, amihez emlékek fűződnek és kellemes érzések társulnak. Lehet egy étel vagy egy szabadidős tevékenység is, a legnagyobb érték mégis benned rejlik, hiszen te magad vagy az, mert az érték nem pénzben és aranyban mérhető!

Értéket képvisel a numizmatikával foglalkozónak az érme, a kirándulónak a gyönyörű zöld erdő, a barna avar és a madarak éneke. A horgásznak az egész napos ücsörgés a tóparton, a szülőnek a gyermek kacaja és az orvosnak a gyógyítás. A kutatónak a rejtélyek sora, a felfedezni vágyás, a vadásznak pedig a trófea gyűjtés. Az óvodásnak a bogarakra való rácsodálkozás a játszótéren összeverbuválódva, a felnőttnek pedig a meghitt együttlét a kedvesével egy gyertyafényes vacsora mellett.

Értéket képvisel egy tartalmas beszélgetés egy jó társaságban és ugyancsak hatalmas érték önzetlenül adni a másiknak. Érték adni a hajléktalannak egy pogácsát vagy némi aprót, de neki még nagyobb érték egy meleg kabát vagy a szállásnak a lehetősége.

Mivel minden összefügg mindennel, így az említett dolgok sem kivételek ez alól. Mind a kollektív tudatból érkezik hozzád és mint a méhkaptárban is, folyamatosan árad az információ, sokszor úgy, hogy nem is vagy ennek tudatában. Mint ahogyan a futóversenyen adják egymásnak a stafétát kézről kézre, úgy kapcsolódsz te is a másikhoz, még akkor is, ha nem is ismered őt személyesen. Egyetlen közös pontotok van ugyanis, a lélekben található emlék és információ, ami a legnagyobb értéket képviseli.

Innen érkeznek az érzések és innen manifesztálódik minden a világba. Tehát a legnagyobb érték benned van, hiszen te alakítod a világot olyanná, amilyen te magad vagy. Olyan ez, mint a dominó. Csak add meg a kezdő lökést és minden változásnak indul, megkezded a teremtés folyamatát! Ezért vagy te magad a legnagyobb érték, hiszen rajtad kívül senki más nem képes arra, hogy pozitív irányba változtasd a saját életedet és ennek értelmében az egész világot!

A szeretet értékes fénye ragyogjon rajtad ma is és mindörökké, hogy életed a harmónia boldogságában teljen, mindaddig, amíg megkapjuk a következő feladatot! Áldás rátok!

kép: pixabay.com
kép: pixabay.com