A karma tanítása

Ne gondold azt, hogy az élet igazságtalan veled, hiszen pont csak annyit ad, amennyivel hozzájárultál a jelenedhez. Ez a sors fintora, aminek humorérzéke páratlanul zseniális. Mondhatod azt, hogy te ezt nem érdemelted meg, csak sajnos kijelentésed felettébb téves pilléreken alapszik. Ez a tanítás csodája, amit az előző életbeli tapasztalatok tesznek eléd nyilvánvalóan.

Jelenlegi életed csupán egy csepp a karma tengerében és minden esetben egy következtetésen alapszik. Az a lényege, hogy minden egyes életben megtanulj jobbá válni, érezd magadat méltónak tökéletes lényként a majdani fényhazában. De hogy értékeld is azt, ahhoz bizony meg kell tapasztalnod a földi életben mindazt, ami otthon nincs. Vagyis a félelmet, az aggódást, a fájdalmat, a kínt, a szenvedést, a megaláztatást, a nélkülözést, a türelmetlenséget, a boldogtalanságot és ha ezekből tanultál és magadévá tetted őket, nem szenvedsz hiányt többé.

De mire és hogyan taníthatnak minket? Egyszerű, de hogy ezt megértsd, hadd idézzek Miritia: Közös út c. könyvéből, amit szeretettel ajánlok neked!

“Semmi sem véletlen. Minden úgy és akkor történik, amikor és ahogyan annak lennie kell. Sorsunkat mi választjuk, életcélunktól és tapasztalnivalónktól függően, mindig azt, ami fejlődésünknek leginkább megfelel…Aki egyik életében megölt valakit, az a másik életében áldozat lesz. Ha előző életed gyilkosát megszeretni a feladat, akkor nagy valószínűség szerint a következő életben ő lesz a kis ártatlan, védtelen csöppség, akit a gyermekednek szólítasz, akiért felelősséggel tartozol…”

“Mikor utoljára lent voltam a Földön kilenc embert öltem meg. Következő életemben alkoholista apa és vérbajos anya szerelmének gyümölcseként sántán, csonka kézzel, görbe gerinccel születek a világra. Lábam mely egykor gyilkosságra vitt, bicegve fogja vinni ormótlan testem. Kezem, amivel kioltottam embertársaim vérét, bénultan, munkára képtelenül alkalmatlan lesz a cselekvésre. Viselem gonosz tetteim bélyegét, amíg egy hozzám hasonló elvetemült meg nem gyilkol.”

“Gazdag nagytőkés voltam. Vagyonomat kizsákmányolt munkások véres verejtékén harácsoltam össze. Keveset fizettem, sokat dolgoztattam, mindenkit kihasználtam. Most szegény munkásember leszek, akit lelkiismeretlen gazdagok éhbérért dolgoztatnak. Annyi rosszat viselek el, amennyit én adtam másoknak.”

“Megöltem a gyermekemet, mert törvénytelenül született. Most én leszek felesleges és ugyanez a sors ér.”

“Gyűlölöm a zsidókat! Felháborít a kapzsiságuk és hogy befolyást halmoznak. Most lengyel gettóban születek és megvetett zsidó leszek, hogy megismerjem a gyötrelmet.”

“A tudományt szolgáltam és orvosként állatokat boncoltam élve. Most is ezt fogom tenni, öreg szülők beteges gyermeke leszek. Betegségem ritka lesz és igen érdekes eset, az orvosok nagy örömmel operálnak majd, hogy saját testemen és fájdalmamon keresztül tapasztaljam meg tetteimet.”

“Szép gyermekem és áldott férjem volt, de én megcsaltam őt. Hogy kigyógyuljak, súlyos tapasztalatokat kell gyűjtenem. Az éjszakák festett pillangója leszek. Az utcasarkon fogom figyelni, hogy ki vet számomra pár fillért fanyar örömökért. Egész életem során égető vágy gyötör majd a csendes, tiszta házasélet után, amit eldobtam magamtól…”

A tanítás sok helyről fog érkezni és egy idő után kellő tapasztalattal is fogsz rendelkezni, hogy meglásd, meghalld ezeket a dolgokat. Lehet egy film, egy könyv, egy zene. Minden ami érzéseket vált ki belőled, annak oka ott rejlik egy már megélt élethelyzetben. Építsd be az életedbe és ilyenkor indulj el arra, amit a szív diktál!

kép: pixabay.com
kép: pixabay.com