Mi lakozik egy nő táskájában?

A kérdést akár úgy is megközelíthetnénk, hogy mi az, amit nem rejt? Merthogy a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ilyenkor jut eszembe a Harry Potterben megjelenő, Hermione által használt bűbáj, amit a táskájára alkalmaz, aminek következtében nincs az a mennyiségű tárgy a világon, súlytól és mérettől függetlenül, amit ne tudna belepakolni. Vajon ti nők is ismeritek ezt a varázslatot? Esetleg a választott táskának van ilyen különleges tulajdonsága? Vagy csupán csak jól kihasználjátok a helyet a megfelelő tárgyaknak? De mégis mik lehetnek azok az elengedhetetlenül fontos dolgok, amik nélkül egy lépést sem teszel?

Mindig kéznél van

Annyi biztos, hogy a táska nélkül megáll az élet. Nélküle nem lépsz ki az utcára. Hiszen benne van a fél háztartás és tulajdonképpen ezek csak a legszükségesebb dolgok. Fontos, hogy ezek mindig kéznél legyenek. És ebben a kategóriában az a legmegdöbbentőbb, hogy a sok kis apróság mellett, a nagytáskában, olykor még egy kis ridikült is képes vagy belepasszírozni, főleg ha színházba vagy étterembe mész. Ide fér el a tampon és a nedves törlőkendő, mosdóba e nélkül a neszesszer nélkül biztosan nem indulsz el.
 taska

De mit rejt valójában?

A női táska tökéletesen megmutatja milyen személyiség a tulajdonosa. Szétszórt, rendszerető, álmodozó, határozott, vagy karakán. Mindezt a táska kinyitása árulja el nekünk, amikor belepillant az illető és elkezd keresgélni. De most nézzük csak a felhozatalt! A külső pakkban használt papír zsebkendő, a “majd kidobom” csokis papír, de előfordulhat az elfelejtett mentolos cukorka is, ami már a táska szó szerinti szerves részévé vált, ugyanis a legutóbbi kiruccanáskor tökéletesen szétolvadt egy ragacstömbbé. Ez bárkivel megesik.
A táska belseje már komolyabb dolgokat rejt, mint a parfüm, a manikűrös készlet, amiben az olló, a csipesz, a körömreszelő és egyéb olyan eszközök lelhetőek fel, ami a túlélést biztosítják. A svájci bicskákat gyártó céget komolyan nem értem, miért nem raknak össze egy női mobil készletet, hiszen biztos szabadalom lenne, óriási kereslettel. Mindez mellett biztosan ott van a sminkes cucc, mobil színpalettával, néhány szemceruza, rúzs, szájfény, esetleg körömlakk. Mélyebbre túrva ott lesz a legfontosabb dolog is, a tükör. E nélkül talán még Bear Grills sem indult volna útnak egyetlen túlélő sivatagi expedíciójára sem.
tasa2
Akad olyan is, aki még jobban bebiztosítja magát és becsúsztat a táskájába egy parányi varrókészletet is, mert hát sosem lehet tudni mikor szakad le a gomb, vagy jön szét a zipzár. Őt biztosan nem éri majd meglepetés.
Ne felejtsük el azt sem, hogy sok mindent elfelejtünk, ezért van ott még jegyzet füzet is, esetleg határidőnapló, valamint toll, lehetőleg több is, ha az egyik pont akkor fogyna ki, amikor szükség lenne rá. Mindez mellett ott van még egy egész házi patika is, mert ki tudja mikor tör rád a fejfájás, vagy éppen a legrosszabbkor jön meg a menszesz és elviselhetetlenek az alhasi görcsök. Persze van még nálad ragtapasz is, az mindig jól jöhet.

Amikor bulizni mész

Hihetetlen, hogy ennyi minden után még plusz egy blúzt bele tudsz sulykolni, egy kardigánt vagy egyéb olyan ruhadarabot, amit váltásnak gondolsz. Vagy azért, mert valóban a dekoratívabb dresszkódot kényelmesebbre cserélnéd vagy egyszerűen csak számításba veszed azt is, ha véletlenül leöntenéd magad vörösborral. Ez ugyan speciális eset, de sokatok erre is felkészül. Ahogyan az sem megszokott, hogy a fogamzásgátló tabletta mellé még a biztonság kedvéért elraktároz egy óvszert, mondván “sose lehet tudni és ha ő nem gondol rá, legalább nekem legyen eszem”. Ehhez persze megint egyéni személyiségtípus párosul, de ha gondolsz rá, az mindenképpen pozitív, baj nem lehet belőle.

Egy szó, mint száz, a női táska képes kimeríteni a mágikus tárgyak kategóriáját.