15 indok, hogy miért élj együtt a pároddal

Minden párkapcsolatot elér a rózsaszín felhő, de amikor azon túl lépsz és tovább gondolod azt, akkor újabb és különösebbnél különösebb dolgok jelennek meg az elmédben. Az első egy tökéletes jövőkép, a második pedig a félelem. Mégis hogyan kapcsolódhat ez a két teljesen ellentétes érzés az együttélés gondolatához?

A félelem a változás része

A félelemtől valójában nem kell megijedni, hiszen egy teljesen természetes jelenség új élethelyzet esetén, magyarázata teljesen egyszerű és logikus:

  • Félsz attól, hogy teljesen megváltozik az addig megszokott életed és minden más, ami körülötted van.

Van, hogy ki kell lépned a komfortzónádból ahhoz, hogy a pozitív változás megjelenjék az életedben. Igen, ez nem kétséges. De nem azt jelenti, hogy valami tragikus eseménynek nézel elébe, csupán annyit tesz, hogy a megszokott rutinod egy kicsit kibővül, más lesz.

  • Félsz attól, hogy megszűnik a saját tered, az intim szférád és nem tudsz elvonulni.

Erre való a másik szoba, az ajtó rendeltetésszerű használata, vagy egy séta egyedül, amit a párod tökéletesen meg fog érteni. A párkapcsolat az őszinteségre kell, hogy épüljön. Nyugodtan vázold fel neki, hogy egy kis egyedüllétre vágysz. Erre – ha hiszed, ha nem -, mindkettőtöknek szüksége van. Nincs ebben semmi blama.

  • Félsz attól, hogy csalódást okozol.

Ugyan már! Ismered a régi mondást, ami még apáink apáinak apáitól származik: az ember lakva ismerkszik meg igazán. Természetközeli teremtés vagy, így az effajta szimbiózis is az, amit ketten tudtok felépíteni igazán tökéletesre. Hisz támogatjátok egymást és ami belőled hiányzik, azt megtalálod benne, és fordítva. Két fél napból így lehet csak egy teljes egész ragyogás.

kép: pixabay.com
kép: pixabay.com

Szintet lépni felszabadító érzés

Mindezektől függetlenül ugyanakkor simán tudsz rendszert vinni a közös életbe. És ami a legjobb: a másik feled mindig támaszod lesz. Gondold csak végig, hogy mit érzel, amikor ő nincsen veled? Milyen érzet fut át rajtad, ha reggel a fürdőszobában meglátod a fogkeféjét, a deóját vagy a nálad hagyott pólóját? Ha mosoly van az arcodon és melegség a szívedben, akkor legyen segítségedre pár indok, amiért érdemes belevágni egy magasabb szintű kapcsolatba.

1. Szerelmes lettél

Olyan dolgot kaptál tőle, amit eddig senkivel nem éltél át. Teljesen mindegy, hogy érzelmi, szexuális vagy egyéb tényezőt veszünk górcső alá, a lényegen nem változtat. Kalapál a szíved, amikor eszedbe jut, és egyszerűen nem tudod kiverni őt a fejedből a munkád, a napi rutinod közben sem. Minden gondolatodban ő szerepel, egyszerűen repülsz, és ezt mindenki látja rajtad.

2. Hiányzik

Bizony vannak kötelességeink, ami a megélhetésünket biztosítja. Nem tudunk egymással lenni a nap 24 órájában. Borzasztó érzés, amikor hazamész a munkából és ő nincs ott, nincs melletted. Nem tudod átölelni és megcsókolni, a távolság miatt csak egy telefonhívás vagy egy facebook-beszélgetés marad, ahol percenként elmondjátok egymásnak: “Hiányzol, bárcsak itt lennél!”

3. Támogat, vigasztal és együtt érez

Mindenkinek van rossz napja. Néha még azt is érzed, hogy semmi nem jön össze, az egész világ ellened van, és bármit is teszel megrekedtél. A párod, a társad és a másik feled is egyben, akinek mindent elmondhatsz. Az adott probléma megoldásához az ő véleménye és meglátása lesz a kiindulópont. Kiöntheted neki a szíved és biztosít arról, hogy ez csak egy átmeneti állapot, minden jóra fordul, hiszen együtt megoldjátok. Mindig számíthatsz rá. Egy könnycseppet a párodnál senki nem képes hamarabb felszárítani.

4. Őrültek is lehettek együtt

Senki mással nem vagy képes olyan spontán őrültséget csinálni, mint vele. Teljesen mindegy, hogy az éjszaka közepén indultok el sétálni, amiből egy 20 kilométeres túra kerekedik hegyen-völgyön át, vagy a kedvenc zenédre kezdtek el ugrálni a szoba kellős közepén pizsiben vagy ruha nélkül, esetleg a nyári forróságban egy vidéki csendes tónál töltött pihenés keretein belül használjátok ki a nádas nyújtotta buja menedéket. Erre csak vele vagy képes, és ezt minden nap átélheted.

5. Inspirál

Bármibe is fogsz, ő fog téged inspirálni. Mindegy, mi az a tevékenység, egy egyszerű étel elkészítésében is megnyilvánulhat. Ez a példa teljesen kézenfekvő is, hiszen újabb ötletek születhetnek a közös mindennapi tevékenységekből, ahol a konyha, valamint a nappali, potenciális helyszín lehet új ötletekhez, akár egy kellemes ital társasága mellett is. Ebből kerekednek a fergeteges lepedőakrobata mutatványok és a jövőbeni megvalósításra váró közös tervek egyaránt. Hát… ez egyedül tényleg nehezen valósítható meg.

6. Mindig van együtt töltött idő

Még ha nincs is konkrét terv az adott napra, vagy csak egyszerűen lustálkodni akartok, ő az, akivel ez tökéletesen kivitelezhető. Egyszerűen fantasztikus érzés összebújva megnézni egy filmet, vagy összefonódva elmélkedni olyan dolgokról, amikről mással nem tudsz. Ez az idő, még ebben az esetben is csak vele lehet minőségi. Hát milyen fantasztikus ezt minden nap megtapasztalni!

7. Őszinte veled

Nyílt kártyák vannak mindkettőtök kezeiben, ami mögött nem léteznek játszmák. Mindent tudtok egymásról, a sötét múltbéli titkokon keresztül a csodálatos jelenig. Nincs köntörfalazás, ezért ha nincs kedved egy programhoz, vagy egyéb kötelességed van, nyugodt szívvel mondhatsz nemet, ő ezt teljes egészében meg fogja érteni.

8. Egyszerűbbek a költségek

Ha ketten vagytok egy fedél alatt, nem szakadsz bele a rezsibe. Teljesen mindegy, hogy albi vagy saját lakás, amit ki kell fizetni, de ha ketten vagytok, egyértelműen mindkettőtöknek egyszerűbb. Így jut is, marad is.

9. A lakberendezés kreatívvá tesz

A lakást kedvetek szerint alakíthatjátok kettőtök gondolatai alapján. Nincs is annál felemelőbb érzés, amikor Ikea-túrára mentek nézelődni és egy csomó olyan dolgot beszereztek, amiről nem is tudtad, hogy neked arra szükséged van. Végül aztán otthon nyugtázod a tényt, hogy az a LED-lámpasor tényleg milyen klasszul mutat a konyhapult fölött, meg az a sülthagymás hot-dog is milyen jólesett.

10. Egészségben, betegségben együtt vagytok

Amikor ágynak esel és pusztítod a 100-as zsepit, párod ágyba viszi neked a forró italt, a teát és a levest. De gyógyulásod záloga mégis az ő testének melege lesz. Jólesik az ápolás, egyedül csak vergődsz otthon és ki tudja meddig tart a betegséged nélküle. Hiszen az ő jelenléte már magában hordozza a gyógyulást…

11. Mindig van tiszta ruha és meleg étel

Időhiány miatt sajnos nincs mindig idő a kimosott ruhát szépen összehajtani és betenni a szekrénybe, vagy a mekis szemét helyett minőségi alapanyagokból tápláló ételt készíteni, ha egyedül élsz. De ketten már erre is képesek vagytok. Ezt felváltva csinálva, meglepetésszerűen a legizgalmasabb. Boldoggá teszed ezzel a párodat, és te is elégedetté válsz. A közös főzésnél meg nincs jobb. Legalábbis ebben a kategóriában. 🙂

12. Bosszant a kétlakiság

Mindkettőtök lakásában ott a másiknak a cucca, és hol te alszol nála, hol ő nálad. Egy darabig izgalmasan működik, de aztán az egyik fél biztosan magasabb szintre szeretne lépni, és kezdeményezni fogja az összeköltözést. Nincs ebben semmi rossz, ez azt jelenti, hogy odáig van érted és komoly tervei vannak veled kapcsolatban, közös jövőt lát. Ez csodálatos dolog.

13. Együtt minden könnyebb

Tényleg minden. A bevásárlás, a mindennapi betevő, a mosás, főzés, takarítás, a munka (ha esetleg otthonról dolgozol), a találkozás, az ügyek intézése (ha elakadsz, rögtön ott a segítség), a nem betervezett spontán masszázs, vagy akár bármilyen kezelés is.

14. Mindig vár haza

Amikor hazaérsz, teljesen mindegy milyen passzban vagy, egy ölelésre és egy csókra biztosan számíthatsz. Egyedül ez megy a tükör előtt is, de azért ne szeressük magunkat annyira, hogy a tükröt puszilgassuk! Ez sokkal kellemesebb a szerelmeddel, aki nagyon vár téged haza, hogy ő is ugyanezt a törődést átélje. Mert törődik veled és rosszul érzi magát nélküled. De amint hazatér az otthonotokba, egyből átjárja a szerelem csodája, amit lényednek köszönhet. Így teszitek egymást valóban boldoggá, és ez klasszisokkal több energiát és érzelmet mozgat meg, mint egy kétlaki találkozás.

15. Feltételek nélkül megbízik benned

Szükséged van egy kis kikapcsolódásra és a barátnőiddel szeretnél együtt tölteni egy estét? Ő nem fog féltékenykedni, csak annyit mond, hogy “érezd jól magad”. Megbízik benned, mert enélkül nincs is alapja a kapcsolatnak. Addig biztosan rendbe rakja a lakást, amíg csacsogsz, hogy kellemes környezetben várjon téged haza. Ő is el fog menni a haverokkal sörözni, de nem négykézláb fog hazacsúszni sakál vakarék részegen, hiszen tudja, hogy egy angyal várja otthon, akivel csodálata miatt ilyet nem tesz.

Az együttélés kezdeti félelmei azonnal elmúlnak, amint látod, hogy minden úgy klappol, ahogyan a felsorolt pontokban az megnyilvánul. Természetesen még számtalan indokot lehetne felsorolni, de ezt neked kell megtapasztalni úgy, ahogyan azt a te ritmusod diktálja. Kívánom, hogy minden nap éld át az ölelését, a csókját, a simogatását, az érintését. Halld a dicséretét, a kedvességét. Éld át, hogy mindennél fontosabb vagy neki! Mert ketten együtt egy fedél alatt mindenre képesek vagytok, ugyanis a lehetetlen nem létezik.